Начало > изложба > Съдържание

Правилно поддържане на силиконови плесени

Apr 17, 2018

1. След всяка употреба, използвайте гореща вода (разреден детергент в храната) или в съдомиялната машина. Не използвайте абразивни почистващи препарати или почистващи средства за пяна. Уверете се, че чашата със силикон е суха преди употреба и съхранение.

2. При печене, чашата със силикон трябва да се постави на плочата за печене. Не изсушавайте матрицата. Например, за 6 матрица, ако се използват само 3 матрици, другите 3 форми трябва да бъдат напълнени с прясна вода. Ако не направите това, това може да доведе до очукване на матрицата, което ще доведе до намаляване на експлоатационния срок. За да сте сигурни, че крайният продукт има най-добрият ефект на бройлери, преди да го изпечете, леко изпържете малко количество антистатично масло от тавата за печене на повърхността на чашата със силикон.

3. Когато печенето завърши, извадете целия съд от фурната и поставете изпечения продукт върху мрежата, за да го охладите, докато не изстине напълно!

4. Силиконовите чаши могат да се използват само в пещи, фурни и микровълнови фурни. Не ги използвайте директно за газ, открит пламък или електричество и директно над нагревателната плоча или под грила!

5. Не използвайте ножове или други остри инструменти върху силиконови продукти и избягвайте силен натиск и издърпайте!

6. Поради статичното електричество, силиконът е по-лесен за пепел, ако не се използва дълго време, най-добре е да се постави в табла без пряка слънчева светлина!

7. Не изплакнете със студена вода веднага след като напуснете фурната, за да удължите срока на експлоатация!