Начало > изложба > Съдържание

Кухненски мечове

Apr 17, 2018

Първо, избягвайте да използвате боя или дърворезба. Боята върху клечките съдържа олово, бензол и други химикали, които са вредни за здравето. Изваяните бамбукови пръчици изглеждат красиви, но са мръсни, склонни към бактерии и трудни за почистване.

Второ, избягвайте да използвате всички видове цветни порцеланови подправки. Подправката е най-добре напълнена със стъклени изделия. Цветният порцелан съдържа олово, бензен и други патогенни и канцерогенни вещества. С остаряването и разпадането на цветни порцелани, лантана в пигментите на модела е замърсен с храна и вредни за човешкото тяло.

Трето, избягвайте железни саксии с варено зелено боб. Тъй като зелените зърна съдържат елементарни танини, желязото се превръща в черни танини при високи температурни условия, което прави черната бульонска бульон черна, със специална миризма, която не само засяга апетита, вкуса, но и вредно за човешкото тяло.

Четвърто, избягвайте лекарството от неръждаема стомана или желязо. Благодарение на разнообразието от алкалоиди и различни биохимични вещества, съдържащи се в китайските лекарства, при условията на нагряване могат да възникнат различни химични реакции при неръждаема стомана или желязо, което може да доведе до неуспех на лекарствата и дори да предизвика известна токсичност.

5. Не използвайте Wubaimu или богата на мирис дървесина като дъсче за рязане. Wubaimu съдържа миризми и токсични вещества. Използването му като дъска за рязане не само замърсява съдовете, но също така лесно причинява повръщане, замаяност и коремна болка. Ето защо предпочитаното дърво за нарязване на фолио е Ginkgo, Gleditsia, Birch and Willow.