Начало > Новини > Съдържание

5 Най-често срещаните термоизолационни материали

Jul 30, 2018

На пазара днес има доста евтини и обикновени изолационни материали. Много от тях са били от доста време. Всяка от тези изолационни материали има свои собствени възходи и падения. В резултат на това, когато решавате кой изолационен материал трябва да използвате, трябва да сте сигурни, че сте наясно кой материал ще работи най-добре във вашата ситуация. Разгледахме разлики като R-стойност, цена, въздействие върху околната среда, запалимост, звукоизолация и други фактори по-долу. Ето 5-те най-често срещани типа изолационни материали:

1. Фибростъкло


розова изолация от фибростъкло

Фибростъкло изолация.


Фибростъкло е най-разпространената изолация, използвана в съвременното време и


отличен незапалим изолационен материал.

2. Минерална вата

Минералната вата всъщност се отнася до няколко различни вида изолация. Първо, то може да се отнася до стъклена вата, която е стъклопласт, произведена от рециклирано стъкло. Второ, тя може да се отнася до минерална вата, която е вид изолация от базалт. Накрая, тя може да се отнася до шлакова вълна, която се произвежда от шлаката от стоманодобивните заводи.

Повечето минерални вати нямат добавки, които да ги направят устойчиви на огън, което ги прави лоши за употреба в ситуации, в които има висока топлина. Въпреки това, тя не е годна за изгаряне. Когато се използва заедно с други, по-устойчиви на огън форми на изолация, минералната вата определено може да бъде ефективен начин за изолиране на големи площи.

3. Целулоза


целулоза

Целулозен изолационен материал.


Целулозната изолация е може би една от най-екологичните форми на изолация. Целулозата е направена от рециклиран картон, хартия и други подобни материали и е в свободна форма.


4. Полиуретанова пяна


полиуретанова изолация спрей прилагане

Полиуретанова изолация.


Въпреки че не са най-богатите на изолации, полиуретановите пяни са отлична форма на изолация. Понастоящем полиуретановите пяни използват не-хлорофлуоровъглероден (CFC) газ за употреба като разпенващ агент. Това помага да се намали размерът на щетите на озоновия слой. Те са сравнително леки, тежащи приблизително два килограма на кубичен крак (2 lb / ft ^ 3). Друго предимство на този тип изолация е, че е устойчива на огън.


5. Полистирол


полистирен материал

Полистирол (стиропор).


Полистиролът е водонепроницаема термопластична пяна, която е отличен изолационен материал за топло- и термоизолация. Той се предлага в два вида, разширен (EPS) и екструдиран (XEPS), познат също като стиропор.


Обикновено пяната е създадена или нарязана на блокове, идеална за изолация на стени. Пяната е запалима и трябва да бъде покрита с огнеупорно химично вещество, наречено хексабромоциклододекан (HBCD). HBCD е бил подложен наскоро за опасност за здравето и околната среда, свързана с използването му.