Начало > Новини > Съдържание

След като прочетете този член, трябва да почистите Вашата бутилка за многократна употреба.

Jul 17, 2018

Красотата на бутилките за многократна употреба е, че могат да се използват няколко пъти. Винаги можете да получите вода под питейна вода, но ако бутилката винаги е мокра, тя не е добре почистена.


Тъй като е лесно да се размножават бактериите във влажна и тъмна среда, е необходимо бутилката за питейна вода да се съхранява всяка нощ или поне на няколко дни. По-долу са описани някои методи за стерилизиране и обезмасляване на бутилки за вода, въведени от POP SUGAR - уебсайт за начина на живот в САЩ.

Първо, поставете в съдомиялната машина: някои бутилки могат да издържат на съдомиялната машина, трябва да погледнете дъното на бутилката или да разгледате уеб сайта на марката, за да сте сигурни, че е безупречно.

Второ, измийте с топла сапунена вода: излейте остатъчната течност в бутилката, добавете няколко капки препарат за миене на съдове и подходящо количество топла вода, завийте капака и разклатете за около минута. Необходимо е също така да използвате четка за бутилки, за да направите дълбока четка в бутилката, особено бутилка с тесен отвор. Почистете добре капачките и сламките и ги оставете да изсъхнат за една нощ.

Трето, измийте с оцет: Като естествен почистващ препарат оцетът може да убие някои микроби и бактерии, но някои микроби не могат да направят нищо, като вирус на грип. Можете да използвате този метод за премахване на бактериите: измийте бутилката със сапунена вода, изплакнете я, напълнете белия оцет с една пета от нивото на водата, след това я напълнете с вода, оставете я за една нощ и я изплакнете обилно сутрин ,

4. Използвайте разредено избелване: Ако наистина сте притеснени от микроби, може да не възразявате с използването на малко количество белина. Напълно безопасно е да пиете вода с бутилка с избелена вода. Можете също така да го използвате, за да дезинфекцирате бебешки играчки и бутилки. 1 квас (1.14 литра) вода се смесва с 1 супена лъжица разтвор на белина, след това се напълва с бутилката, завинтва се върху капака и се оставя да престои две минути. Изсипете разтвора и оставете бутилката да изсъхне преди употреба.

5. Използвайте бутилка с вода за почистване на таблетките: Много компании произвеждат този тип продукти, включително Camelbak (8 долара, 8), можете също да използвате Edentdent такива протези за почистване на ефервесцентни таблетки. Напълнете бутилката с вода, поставете я в бутилка за вода, за да почистите таблетките, изчакайте да се разтваря, оставете да престои 15 до 30 минути (според описанието на продукта); накрая изплакнете с вода, бутилката ще се почисти отново.