Начало > Новини > Съдържание

Разликата между палачинка и кифла

Aug 27, 2018

Разликите между кифли и кексчета не са точно ясни. Палачинките обикновено са по-сладки и по-деликатни, докато кифлите - по правило - са по-груби и малко по-здрави, но това е само основно ръководство. Разбираемо, линията между кифла и коритото за торта е еднакво двусмислена. Всъщност, те са предимно идентични, а единствената разлика е тестото, което ги поставяте.

Редове от чаши

Можете да възпроизведете табла или кифла, като изпечете тестото си в отделни малки чаши - оттук и понятието cupcake - но съединяването им заедно в един панел прави цялата операция много по-проста. Тиганите се предлагат в много размери, от мини-кифла 1-унция чаши тигани до джъмбо размер 5-унция чаши тигани, със стандартен тиган, който държи 1/4 до 1/3 чаша тесто. Като правило разликата не е в самата пантера, а в начина, по който я избирате. Палачинките обикновено използват по-малко тесто, така че те ще запазят чиста форма, докато се издигат в хартиените си лайнери. За кифлите чашките често са препълнени, така че тестото ще се разлее и ще направи голям "чифт връх".


Изгладени за кифли

Стандартните тигани могат да се използват взаимозаменяемо за кифли или кексчета, но някои от тях са омесени, за да ги направят по-приятен за кифлички. Ако сте любител на кифли, потърсете тигани с по-голямо разстояние между чашите и незалепващо покритие. Това осигурява много място за вашите кифлички да се разпространяват и ги прави лесни за сваляне от тигана. Някои специализирани тигани имат плитка устна около чашата, която позволява голям кифлив връх, но го държи кръгообразно и атрактивно, а не оплетено и квадратно. Няколко тигана изцяло се отделят от основния кладенец, осигурявайки само плитка чаша за печене на плоския кифличен връх без кифла.