Начало > Новини > Съдържание

Как да се справи с ръждясал торта Пан

Sep 15, 2018

Може би това е любимият ви тиган, който се пече перфектно всеки път, но абсолютно не трябва да се печете с ръждясали тигани или повредени тигани.
бактерията харесва ръжда - мисли за тетанус!
Също така, незалепващите или покрити тигани използват химикали, които могат да се окажат в храната ви, когато повърхността е компрометирана от ръжда.
Можете да отстраните малки количества желязна ръжда от тигани, които не са покрити с шкурер и сода за хляб (или дори шкурка), но никога досега от незалепващи тигани. След като незалепващите тигани започнат да ръждясат и да се люлеят, трябва да се отървете от тях.
За да избегнете появата на нови тигани, опитайте тези съвети:
не поставяйте тиганите си в съдомиялната машина


измийте и изсушете тиганите си внимателно, но внимателно - надраскването на тиганите води до ръжда


не позволявайте на ножове или други метални прибори да надраскат повърхността на вашите тигани (отново, драскотини върху тигани водят до ръжда)


поставете тигани, изсушени в кърпа, в топла фурна, за да изсъхне напълно.


сезон вашите тигани, като ги избършете с растително масло, преди да ги съхранявате (не зехтин, тъй като е твърде кисел)


за да избегнете напълно проблема с ръждата, можете да се откажете напълно от металните тави в полза на стъклени или силиконови бисквитки. Можете да обърнете внимание на поддръжката, да изберете икономична тава за печене.


Ако имате ръждясали или повредени торти тигани е време да се направят нови.

HT0301.jpgПеченето с ръждясал или пилинг печене просто не струва риска за вас, вашето семейство и здравето на приятелите си.