Начало > Новини > Съдържание

Как да се предпази печени торти от изсъхване

Oct 29, 2018


Въведение: Много начинаещи пекари установиха, че въпреки че тортата е направена в съответствие с изискванията на рецептата за печене, тортата е прекалено суха. В допълнение към професионалните майстори за готвене, които не се нуждаят от приготвяне на торти по рецептата, главните начинаещи пекари често правят рецепти според стъпките на рецептата. Понякога обаче те ще открият, че тортите, направени в строго съответствие с формулата за печене, не са задоволителни и стават сухи, не толкова влажни и меки. Печена торта изсъхнала, вероятно поради някои малки грешки в производствения процес. Ето някои съвети как да помогнете на вашата торта да се овлажни.

A

претегляне


Печенето е наука, така че количеството на всяка съставка в рецептата трябва да бъде изключително точна. След като се добави количеството на някои съставки, това може да доведе до неуспех на цялото печене. Основният фактор, при който тортата е прекалено суха, е да добавите прекалено много брашно, така че обърнете специално внимание при претеглянето на брашното. Когато претегляте чашата, използвайте малко остъргвач, за да премахнете излишното брашно. Твърде малко течни съставки, добавени към формулата, могат също да причинят изсъхване на печена торта. Не отстранявайте някои от съставките във формулата, за да намалите масленото съдържание на формулата, като например моркови, масло и други съставки; вместо това можете да използвате ябълково масло, сос от тиква и други суровини вместо растително масло, така че тортата да не може да бъде влажна, но също така намалява и количеството мазнини в тортата. Белите яйца също могат да направят торти суха и суха, затова най-добре е да използвате възможно най-малко яйчен белтък.


Процес на разбъркване и изливане


След като всички съставки са приготвени, следващата стъпка е да се смесят сухите съставки като брашно, да се смесят мокрите съставки заедно и накрая да се добавят влажните съставки към сухите съставки. Когато сместа е равномерно смесена, се образува глутен. Ако тестото е прекомерно омесвано, то може да причини на тестото да образува прекалено много глутен, което може да доведе до изсушаване на печена торта. Освен това процесът на изливане на тортата в тавата за печене също е много важен. Ако тестото, което се излива в тавата за печене, не е подходящо или тавата за печене е твърде голяма, печената торта ще изсъхне и ще се втвърди. Достатъчно е да излее половин до три четвърти от тестото за всеки съд за торта. Ако тестото ви не е достатъчно, трябва да използвате по-малка тава за печене.
Процес на печене


Ако установите, че тортата често се изсушава, най-добре е да подготвите термометър за пещ. Използвайки отделен термометър за измерване на температурата на фурната, знаете, че температурата на фурната е нормална. Ако температурата на фурната е твърде висока или твърде ниска, температурата на фурната може да се регулира според рецептата за печене. След като фурната се затопли до температурата, необходима за рецептата, тортата може да се постави и зададеното време за печене е десет минути по-малко от времето, необходимо за рецептата. След изпичане отворете вратата на фурната и поставете тортата с клечка за зъби. Ако няма изтеглено лепкаво тесто, това означава, че е изпечено. Ако клечката за зъби е издърпана и има лепкава тесто, трябва да я върнете във фурната и отново да я изпечете за две минути.
Метод на съхранение


Дори ако е печена с пухкава, влажна и перфектна торта, ако методът за консервиране не е подходящ, то ще доведе до изсъхване и втвърдяване на тортата. Нанесете върху тортата слой от глазура, за да предотвратите изсушаване на тортата. След като тортата се охлади напълно, нанесете слой от глазура на повърхността на тортата възможно най-бързо, за да поддържате влажността на тортата. Кейк, който не може да се яде в даден момент, е най-добре опакован в пластмасова обвивка и съхраняван в хладилник, за да се запази вкусът на тортата.