Начало > Новини > Съдържание

Оставянето на бутилка за вода в колата е риск от пожар

Jul 24, 2018

През лятото е по-вероятно от всякога да носите бутилка вода в колата си. В края на краищата, отварянето на вратата на задушаващо горещо превозно средство ви кара да искате да побъркате малко вода. Но трябва да използвате тези трикове, за да останете хидратирани, вместо да оставяте бутилка в колата си.


Разбира се, бутилка за вода, която седеше цял ден на слънце, не е най-освежаващата жажда за жажда през лятото. (Освен това не трябва да стои там дълго, защото така или иначе не трябва да зареждате пластмасова бутилка с вода). Но има по-опасна причина да не оставяте някой на седалката: Може да започне пожар.


Изглежда, че водата може да предизвика пожар, но тайната е във формата на кръгла бутилка. В горещ ден слънцето грее през прозореца и през пълната бутилка с вода. Подобно на лупа, вътрешната вода концентрира светлината и топлината й върху едно място. Точката на седалката, където са насочени лъчите, може да се нагрее достатъчно, за да създаде пламъци. (Разберете защо зареждането на телефона в леглото също е риск от пожар.)

新 拷贝.jpg

За да избегнете страшния риск от пожар, носете бутилката с вас, вместо да я оставяте в прегряваща кола. Ако абсолютно трябва да го държите вътре, поставете го под седалката, така че е извън слънцето.