Начало > Новини > Съдържание

Описание на материала от неръждаема стомана

Aug 09, 2018


【】 304

304 е един вид стомана. 304 неръждаема стомана е клас от неръждаема стомана, произведени в съответствие с американския стандарт ASTM (American Society for Testing and Materials). Тази стомана има добра корозионна устойчивост и топлоустойчивост и е широко използвана в промишлените химикали. Стомана с оборудване за преработка на храни.

Принципът на предотвратяване на ръжда от неръждаема стомана е

Добавяне на различен метален елемент към обикновената стомана за образуване на плътен оксиден филм, изолиране на кислородния контакт, предотвратяване на по-нататъшно окисляване и предотвратяване на ръжда.

За да се запази корозионната устойчивост, присъща на неръждаемата стомана, стоманата трябва да съдържа повече от 12% хром. 304 стомана съдържа 19% хром и 9% никел. Ето защо е устойчива на корозия.

304 химически състав на неръждаема стомана:

С (сяра) Сг (хром) Ни (никел) Мо (молибден) П (фосфор)

[304 корозия на стоманата]

Ако в околната среда има хлорни йони, това може да причини корозия, като например сол. Неръждаема стомана в присъствието на хлорни йони, корозията е много бърза, дори повече от обикновената нисковъглеродна стомана.

[Не се притеснявайте за отравяне с тежки метали]

Отравяне с тежки метали се дължи на натрупването на някои метални елементи с атомна маса, по-голяма от медта в тялото. В допълнение към молибден, елементите, които се съдържат в неръждаемата стомана, са по-малко от мед, а Mo (молибден) е най-малко съдържанието на стоманата 304. Така че не се притеснявайте, няма да бъде отровен от тежки метали.

13284155798.jpg