Начало > Новини > Съдържание

Какви номера на пластмаса са безопасни за бутилки за вода?

Jul 11, 2018


Пластмасите са навсякъде. Огледайте се от вас, от вашия дом, колко пластмасови предмети около вас може да забележите? От хранителни контейнери, домакински съдове до торбички, детски играчки, завеси за душ, козметични опаковки и бутилки за вода - пластмасата се е превърнала в постоянно средство за всекидневния живот и това е доста тревожно, особено когато става дума за безопасност.

water bottle.jpg

Цифрите зад водните бутилки


По-добре с 5 е PP

Pp може да се рециклира, но покритието не е материал. При завъртане в микровълновата фурна капакът трябва да бъде свален.

1 PET полиетилен терефталат

Чести в бутилки с минерална вода, газирани напитки бутилки и т.н. Когато температурата достигне 70 ° C, лесно се деформира и има вещество, вредно за човешкото тяло. След 10 месеца употреба на пластмаса № 1, карциногенният DEHP може да бъде освободен. Тези бутилки не могат да се поставят в колата, за да се топят на слънце и не могат да съдържат алкохол, масло и др.

★ Бутилки за пиене не използват топла вода

2 HDPE полиетилен с висока плътност

Чести в бели медицински бутилки, почистващи продукти, продукти за баня. Не го използвайте като чаша за вода или като контейнер за съхранение на други продукти.

★ Не се препоръчва рециклиране без цялостно почистване.

3 PVC поливинилхлорид

Често срещани в дъждобрани, строителни материали, пластмасово фолио, пластмасови кутии и др. Отлична пластичност и ниска цена, така че е много обичайно да се използва. Той може да достигне върха, когато е устойчив на топлина до 81 ° C. Лесно е да се произвеждат вредни вещества при висока температура и рядко се използват в опаковки за храни. Трудно е да се почисти, лесен за почистване, да не се рециклира.

★ Не купувайте, ако пиете

4 PE полиетилен

Често срещани в пластмасова обвивка, пластмасово фолио и др. При висока температура се произвеждат вредни вещества. Когато токсичните вещества влизат в човешкото тяло с храна, те могат да причинят заболявания като рак на гърдата и вродени дефекти.

★ обвивка филм е увит в повърхността на храната в микровълнова печка

5 PP полипропилен

Обикновено се използват в бутилки от соево мляко, бутилки за кисело мляко, кутии за микровълнова фурна, точка на топене до 167 ° C, са единствените пластмасови продукти, които могат да се поставят в микровълновата фурна и могат да бъдат използвани отново след внимателно почистване. Трябва да се отбележи, че някои кутии за микровълнова фурна са изработени от № 5 PP, но капакът е направен от № 1 PET. Тъй като РЕТ не може да издържи на високи температури, той не може да бъде поставен в микровълновата печка заедно с кутията.

★ Свалете капака, когато го поставите в микровълновата фурна

6 PS полистирен

Чести в купи от мигновени юфка, кутии за бързо хранене. Не поставяйте в микровълнова печка, за да избегнете изпускането на вредни химикали поради прекомерна температура. Избягвайте да използвате кутии за топла храна за опаковане на горещи храни. Не използвайте микровълнови фурни, за да готвите мигновени юфка.

★ Не използвайте микровълнова фурна, за да готвите мигновени юфка

7 други класове компютри

Често срещани в чайници, кутии за пространство и бутилки. Департаментите често използват водни чаши от тези материали като подаръци. Въпреки това, тази чаша материал е лесно да се освободи токсичното вещество бисфенол А, което е вредно за човешкото тяло.

★ Не загрявайте при използване, не излагайте на пряка слънчева светлина.