Начало > Новини > Съдържание

Торта с кисело мляко, която може да се направи без фурна, без масло и ниска захар, освежаваща и не мазна, вкусна и не се възпалява!

Feb 25, 2019

Днес ви уча да правите торта с кисело мляко на пара. Трябва само да победите яйчния белтък, но не ви трябва фурна. Старите хора и децата у дома всички могат да ядат, не е нужно да се притесняват да се възпалят, защото ядат прекалено много изпечени торти. Без формула с масло и ниска захар, освежаваща, ще се почувствате по-малко виновни да ядете такава, когато сте гладни посред нощ.

Нека го научим сега.

Yogurt cake


Cake кекс с кисело мляко】

Съставки: 70 г брашно с ниско съдържание на глутен, 100 г обикновено кисело мляко, 3 яйца, 25 г фина гранулирана захар, подходящо количество зехтин (за избърсване на печене).

materials


Правяне на стъпки:

Пригответе две тенджери без вода или масло, отделете жълтъка от яйчния белтък. Внимавайте да не разбиете жълтъка. Студените задръжте яйчните белтъци след отделяне.

1st step

Пресейте брашното с ниско съдържание на глутен и изсипете в купата с яйчен жълтък. Тази стъпка не може да бъде мързелива, пресейте, за да оставите брашното да не се съсирва, избягвайте появата на бучки след смесване.

2nd step

Добавете кисело мляко, разбъркайте съставките с шпатула до гладко и без зърно.

3rd step

С помощта на електрическа бъркалка разбийте белтъците в една посока и добавете захарта на три партиди. Разбийте до меки върхове или твърди върхове, първите ще направят за по-мека торта, а втората ще бъде по-еластична, в зависимост от вашия вкус.

4th step

Изсипете 1/3 от яйчния белтък в сместа от жълтъците . Внимателно ги смесете кръстосано с шпатула. Внимавайте да не разбъркате белтъците от яйца, защото той ще се обезмасли.

5th step

Изсипете сместа обратно в останалите белтъци и внимателно разбийте по същия начин.

6th step

Избършете тигана със зехтин, изстържете сместа в тавата.

7th step

Донесете тавата за торта на около 30 см от масата, пуснете плоска, за да изтръскате големите мехурчета. Ако не ви пука за външния вид, можете да пропуснете тази стъпка.

8th step

Покрийте горната част на тенджерата за торта с пластмасова обвивка и я поставете в пароварка. Варете за 20 минути на среден огън. Вмъкнете си пръчици в него, тортата се приготвя, ако клечката е без никаква паста.

9th step

Извадете готовата торта да изстине, след това я освободете от съда за печене, украсете я със сушени плодове.

10th step


Парената торта е по-влажна и по-мека от изпечената. След добавяне на кисело мляко се получава прекрасна текстура между тортата със сирене и тортата за коса. Много е освежаващо и няма да се чувствате мазни, дори ако ядете твърде много. Научихте ли как да правите торти от кисело мляко?

Нека започнем и се наслаждаваме на процеса!